Onze Diensten

Bij een overlijden komt er heel wat kijken. Nabestaanden zijn op dat moment bezig met het verlies van hun dierbare en hebben begeleiding nodig.

 

Kisten, urnen en toebehoren

In onze toonzaal bieden wij u een uitgebreid gamma aan kisten. De keuze van een kist is voor ieder familielid anders. Het is iets persoonlijks.
Bij een crematie wordt de mogelijkheid gegeven om de as te bewaren in een urne. U kan de as laten begraven, uitstrooien of meenemen naar huis.
Wanneer u een klein beetje as wil meenemen, dan kunnen wij verschillende mini-urnen, hangertjes met ketting, fotokaders en dergelijke aanbieden.

Bloemen

U kan bij ons terecht voor zowel zijden bloemen als verse bloemen, zijden bloemen kan u kiezen in onze toonzaal.
De linten met opschrift worden door onszelf gedrukt. Verse bloemen worden volgens uw wens door ons aan de bloemist besteld.
Wij werken met professionele bloemisten. Uiteraard kan u, indien u dit wenst, zelf een bloemist aanspreken.

Rouwmaaltijden

Omdat we van mening zijn dat alles optimaal moet zijn, doen wij ook zelf de verzorging van de rouwmaaltijden. Alles wordt door ons voor u geregeld. Eerst leggen wij zelf een zaal vast in samenspraak met de familie. Daarna bespreken we de keuze van maaltijd. We bieden u zowel broodjes aan met beleg en groenten, als koude buffetten. Ook warme maaltijden liggen in onze mogelijkheid. Alles wordt door ons zelf vers bereid, en ook door ons geserveerd.

Rouwcentrum

U kan persoonlijk afscheid nemen van uw familielid in ons rouwcentrum, die voorzien is van een grote parking. Wij hebben 4 gekoelde kamers. Wanneer een overledene bij ons binnengebracht wordt, wordt hij opgebaard in de kamer en blijft daar tot de dag van de begrafenis. Wanneer de familie komt, weten zij dus onmiddellijk waar hun overledene kan begroet worden.
In samenspraak met de familie kunnen zij zelf de kamer inrichten naar hun wensen, op de achtergrond speelt een vleugje muziek.
Iedere overledene krijgt een gedenkboek. Mensen die een laatste groet komen brengen, kunnen daarin iets neerschrijven. De familie krijgt deze dan ook mee als aandenken.

Rouwdrukwerk

Wanneer wij ter plaatse komen, helpen wij met het opstellen van de rouwbrief.

U kiest een rouwbrief. Eerst wordt er een proefdruk gemaakt van de opgemaakte tekst. Deze wordt ter plaatse getoond aan de familie en na goedkeuring worden de rouwbrieven in minder dan twee uren gedrukt. Ze worden door ons zelf bij de familie gebracht.

Om alles vlot te laten verlopen worden er door ons prior rouwzegels geleverd.

Grafzerken met toebehoren

Omdat we een totaalpakket aanbieden, beslisten we sedert 2008 om ook de grafmonumenten en urneveldmonumenten zelf te plaatsen.
In onze werkruimte staan er tal van grafzerken en kleine monumentjes.
Wanneer de familie de keuze heeft gemaakt, worden de gravures geplaatst en de dag van de begrafenis staat het monument volledig afgewerkt op de begraafplaats.
Ook foto’s in porselein en glas, lantaarns, bloembakken, versieringen voor op de steen, kan u bij ons vinden.

Wij verzorgen niet alleen diensten in de kerk, maar ook op andere plaatsen.
Zo hebben wij in ons rouwcentrum een kleine aula ter beschikking tot max. 30 personen.
Bij een groter aantal krijgen wij de mogelijkheid van de gemeente om de aula te gebruiken op de parkbegraafplaats, waarvoor onze oprechte dank. De aula is gelegen in een groene omgeving die rust uitstraalt.